top of page
Keresés
  • Szerző képeMarko Studio

Cha cha cha

Frissítve: 2021. ápr. 18.

A cha cha cha, golcha-cha-chá vagy chachachá latin-amerikai versenytánc. Az afrokubán zene fejlődéséből alakult ki és a mambóhoz hasonlóan először csak zenei forma volt.

Egy mesterséges tánc, a rumba és a mambo keveréke. Enrique Jorrin 1953-ban elkezdte játszani a lassabban a Mambót és ebből alakult ki a cha cha cha. New York-ban, a Broadway-n a palládiumot tartják a tánc szülőhelyének. A tánc először Észak-Amerikában indult hódító útjára, és 1954 óta az egyik legnépszerűbb divattánc lett. A többi latin-amerikai tánchoz hasonlóan 1961-ben bekerült a versenytáncba. Azóta népszerű tánc a latin versenyeken. A táncot csacsának is hívják.

A cha cha chá-nak három fajtája lehet, attól függően, hogy hol helyezkednek el benne a sasszék ("Chasse"-k). A tánctermi és az utcai cha cha cha a kubai számolásban: 2-3-csacsacsa. A nyugati cha cha cha és a latin utcai cha cha cha számolásban sok helyen különbözik a kubaitól. A tiszta, világos ritmussal és a variációgazdag, vidám figurákkal a cha cha cha nagyon gyors áttörést hozott. Majdnem minden alapfigurája átvihető a rumbába is. Érdekessége, hogy rendkívül sok diszkózenére lehet cha cha chát táncolni.



212 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page